Električni Golf “ Dvojka“ sa Teslinim motorom?

0

Da li se sećate legendarne reklame:
KOLAČ U TIGANJU? NEMOGUĆE!!! Isto bi se moglo reći za električni Golf 2. Da li to čudo uopšte postoji? Odgovor je DA.

Popularna “Dvojka“, “Dvica“, “Cvaj“, “Duja“ zovite ga kako hoćete, kultno je vozilo na ovim prostorima. Skoro da ne postoji osoba na Balkanu koja se nije vozila u ovom legendarnom modelu koji je tokom godina postao “narodno vozilo“ čime je u potpunosti opravdao ime brenda Volkswagen. Siguran, ekonomičan, otporan na surove klimatske uslove, ovaj model je naš večni favorit.

Kod  domaćih dilera i na auto oglasima još uvek se može naći za koju stotinu do maksimalno hiljadu evra, ali gospoda iz britanske kompanije EDub su otišla korak dalje i pronašla način da mu podignu cenu nekih 100 puta. Kako? Ubacivši mu Teslin motor i izvršivši potpunu konvrziju “Dvojke“.

Ova legenda među automobilima i prva ljubav mnogih od nas u ovoj novoj električnoj verziji spolja izgleda potpuno isto, ali to je otprilike sve što je ostalo od stare “Dvojke“. Ostala je bez menjača i kvačila, dobri, stari “kuplng“ je otišao u zaborav, instrument tabla izgleda slično kao kod ostalih električnih vozila, ekološki trendovi  i standardi diktiraju LED osvetljenje. Dostupan je u dve varijante – e30 i e50 sa baterijom od 35 KWh odnosno 53 KWh i dometom od 165 km odnosno 273 km.

Cena? – Sitnica. Ljubitelji ovog modela koji drže do tradicije, a istovremeno vole moderne i  ekološki osvešćene tehnologije za ovaj automobil će izdvojiti od 60 do 65 hiljada evra. Konverzija “Dvojke“ je skupa, prodajna cena visoka, ali za prave ljubitelje ne postoje prepreke zbog čega je potražnja velika.

Nadamo se da ćemo uskoro i na našim ulicama videti električni Golf “Dvojku“. Samo videti, jer se neće čuti.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here