Hyundai Motor predstavlja koncept SEVEN, SUEV segment brenda IONIQ

0

 

Dizajn i inovacija modela SEVEN prikazuju buduće Hyundai-evo sportsko električno vozilo (SUEV)·         Dizajn Hyundai E-GMP platforme pokriva širok opseg tipova SUV vozila, svrstavajući tako ovu platformu u one koje su optimalno konstruisane i namenjene samo BEV vozilima (Battery Electric Vehicles) električnim vozilima koja imaju isključivo pogon na baterije·         Arhitektura kabinskog prostora daje slobodu kretanja i komfor vozaču i putnicima. Sedišta koja su konstruisana u stilu udobnog nameštaja (kućnog) daje vrhunsko iskustvo komfora ·         Dizajnom i konstrukcijom SEVEN, Hyundai se usredsredio na: Materijale nastale održivom proizvodnjom i klijente, njihove želje i očekivanja·         Rastuća linija IONIQ BEV podržava strategiju elektrifikacije kompanije Hyundai Motor i podržava njenu posvećenost dostizanju nulte emisije ugljenika do 2045.

LOS ANĐELES, Kalifornija, 17. novembar 2021. – Kompanija Hyundai Motor danas je otkrila koncept novog sportskog električnog vozila (SUEV) SEVEN na AutoMobility LA. Koncept električnog SUV-a biće izložen na štandu Hyundai Motor-a, zajedno sa drugim vodećim proizvodima u segmentu kao što su IONIQ 5 i XCIENT Fuel Cell, u Kongresnom centru LA, od 19. do 28. novembra.

Nakon modela Concept 45 u 2019. i koncepta Prophecy u 2020. godini, koncept SEVEN otvara novo poglavlje za brend IONIQ, Hyundai-ev brend posvećen električnim vozilima koja imaju pogon na baterije (BEV). Ove diferencirane dizajnerske i tehnološke inovacije daju prioritet vrednostima kupaca u odnosu na industrijske norme. SEVEN je takođe jasan prikaz posvećenosti Hyundai-a nultoj emisiji ugljenika do 2045.

“ Koncept SEVEN pokazuje Hyundai-evu kreativnu viziju i napredni tehnološki razvoj za našu elektrificiranu mobilnost “ rekao je Jose Munoz, predsednik i direktor, Hyundai Motor Severne Amerike. “ Njegov inovativni unutrašnji prostor, ekološki prihvatljiv pogon i tehnologija sigurnosti i pogodnosti u praksi otkrivaju uzbudljivu budućnost za kupce Hyundai SUV vozila.

Konferencija za štampu povodom lansiranja modela SEVEN dostupna je na web stranici Hyundai Motor America. Hyundai Motor takođe objavljuje video zapise o životnom stilu orijentisanom da ispriča priču, koja sadrži koncept korisničkog iskustva modela SEVEN i različitih tehnoloških inovacija u automobilu. Film se može pogledati na HyundaiWorldwide YouTube kanalu.

IONIQ: Brend posvećen električnim vozilima sa pogonom na bateriju BEV, simbolizuje Hyundai-evu buduću viziju mobilnosti.

Svako vozilo koje je razvio brend IONIQ nudi korisničko iskustvo sledeće generacije koje neprimetno savladava najnaprednije tehnologije u svakodnevnim životnim okruženjima. Koncept SEVEN savršen je primer brenda IONIQ, sa svojim inovacijama u prostoru i karakteristikama koje vozilo pretvara u inovativni životni prostor na točkovima.

„Kao opipljiv dokaz Hyundai-eve vizije „Progress for Humanity“ IONIQ menja paradigmu iskustva kupaca električnih vozila, prilagođavajući se različitim životnim stilovima bez ograničenja“, rekao je Thomas Schemera, izvršni potpredsednik i globalni direktor marketinga, Hyundai Motor Company. „SEVEN predstavlja našu posvećenost u pristupu usredsređenom na čoveka sa ciljem da redefinišemo njegova svakodnevna iskustva.”

Redefinisanje definicije SUV-a sa aerodinamičnim eksterijerom i moćnim izgledom

Koncept SEVEN je izgrađen na Hyundai Električno-Globalno Modularnoj Platformi (E-GMP), namenskoj BEV arhitekturi. E-GMP-ovo dugo međuosovinsko rastojanje i ravan pod platforme omogućavaju potpuno novu klasu vozila koja kupcima nudi nova iskustva.

SEVEN ima aerodinamički čistu siluetu koja se instinktivno razlikuje od tipičnog SUV-a. Niska, prednja ivica haube, jednostruka zakrivljenost, aerodinamična linija krova i izduženo međuosovinsko rastojanje predstavljaju jasnu razliku tradicionalnih SUV vozila sa unutrašnjim sagorevanjem. Čista zapremina minimalnih oblika koncepta SEVEN suprotstavlja se snažnim stavom i robusnim izgledom

U prilog snažnom izgledu SEVEN-a na putu su točkovi sa integrisanim aktivnim vazdušnim poklopcima, koji se otvaraju ili uvlače u zavisnosti od zahteva za hlađenjem kočnica ili prilikom manjih otpora vazduha.

Čak i u dubokoj noći, SEVEN može lako da se identifikuje po IONIQ prepoznatljivim parametarskim piksel svetlima koja isporučuju svetlosnu sekvencu dobrodošlice prilikom pokretanja vozila. Parametarski pikseli pružaju zajedničku nit dizajna, povezujući analogne i digitalne stilove i podsećajući da su njegovi dizajneri razmatrali svaki aspekt dizajna SEVEN, sve do jednog piksela.

Enterijer u premium stilu za eru dobrodošlice autonomne vožnje

Prioritet dizajna enterijera koncepta SEVEN leži u inovacijama u prostoru koje nude veću slobodu za naše kupce nego ikada ranije. Zahvaljujući svom dizajnerskom znaku da pozicionira točkove ka spoljašnjoj strani kako bi se međuosovinsko rastojanje što više produžilo, ovo rastojanje kod modela koncepta SEVEN dostiže i do 3,2 metara.

Ravan pod omogućava kompaniji Hyundai Motor da istraži alternativu za tradicionalni raspored sedišta u redovima, stvarajući fluidniji raspored enterijera. Klizna vrata sa ulazom u vozilo bez stubova nudi veliki ulaz koji otkriva ugodan enterijer sa potpuno novom dimenzijom prostora. Aerodinamična linija krova, dugačko međuosovinsko rastojanje i ravan pod koji se proteže do trećeg reda sedišta otvaraju nove mogućnosti za opremanje enterijera poput premium kućnog ambijenta.

SEVEN takođe realizuje Hyundai-evu buduću viziju autonomne mobilnosti. Vozačevo sedište sadrži upravljačku konzolu koja se može uvući i sakriti kada nije u upotrebi. Bez potrebe za uobičajenom opremom za vozača, ultra tanak kokpit i integrisani ekrani stvaraju doživljaj nalik kućnom ambijentu. Raspored sedišta je za razliku od tradicionalnih SUV vozila, stolicama sa ergonomskim naslonom i sedalnim delom koji se mogu zaokretati. Ovaj raspored sedišta se može prilagoditi u zavisnosti od režima vožnje ili autonomne vožnje.

SEVEN nudi fleksibilan prostor i razne uređaje u automobilu koji se mogu personalizovati za individualne potrebe putnika. Ovaj pristup usredsređen na čoveka omogućava modelu SEVEN da predvidi budućnost mobilnosti i povezanosti dok postavlja temelje za buduće IONIQ modele.

SEVEN ima Universal Island konzolu, posebno dizajnirane kućne aparate i multifunkcionalni Smart Hub grafički korisnički interfejs. Kada se Smart Hub i prednja sedišta kombinuju sa zadnjim sedištima sa ergonomskim naslonom, SEVEN postaje okruženje u kome kupci mogu da iskuse kvalitetno vreme sami ili zajedno u sjaju ambijentalnog svetla bočnih vrata. U tranzitu, SEVEN ima ugrađeni mini frižider koji pruža rashlađeno osveženje u pokretu, a odeljci za negu cipela osvežavaju obuću putnika.

Krov konceptualnog sadržaja sa panoramskim OLED ekranom i na njemu se prikazuju sadržaji po volji putnika. Ovo daje relaksacionu atmosferu u vozilu, maksimalan utisak“

„SEVEN se usuđuje da skrene sa utabane staze“, rekao je SangYup Lee, viši potpredsednik, šef Hyundai globalnog dizajna. „SEVEN popločava put pred onim što SUV treba da postane u eri električnih vozila sa jedinstvenom aerodinamičnom čistom formom koja ne ugrožava njegovu robusnu ličnost. Enterijer otvara novu dimenziju prostora koja vodi računa o svom putniku kao porodičnom životnom prostoru.“

Okruženje održive mobilnosti

 Hyundai Motor fokusirao se na razvoj vozila kako bi uvek omogućio sigurno i bezbedno iskustvo putovanja. SEVEN koristi različite ekološke prihvatljive materijale, dok nudi karakteristike koje su vodeće u segmentu kao što je Sistem za ventilaciju sa prečišćivačima (Hygiene Airflow System) i UVC sterilizacije.

Eksterijer SEVEN ima bio-boju, kao i reciklirane i obnovljive materijale u enterijeru. Mineralni malter, bambusovo drvo i tepih, bio smola i boje enterijera su zasnovane na obnovljivim izvorima koji mogu smanjiti zagađenje iz procesa proizvodnje. Široka upotreba bakra i delovanje antibakterijskih funkcija osigurava da sve površine eksterijera koncepta SEVEN ostaju čiste u svakom trenutku.

Sistem za ventilaciju sa prečišćivačima (Hygiene Airflow System), inspirisan je sofisticiranim upravljanjem protoka vazduha u putničkim avionima. U svom vertikalnom režimu, vazduh se uvlači kroz ugrađene usisnike za vazduh u krovnim šinama iz kojih vazduh putuje odozgo prema dole, a izvlači se kroz spoljašni ventilacioni otvor iza zadnjih točkova. U svom horizontalnom režimu, vazduh struji od tanke kontrolne table do zadnjih ventilacionih otvora.

Najvažnije je da ovaj sistem može da se aktivira nezavisno od toga da li je vozilo u pokretu ili ne kako bi se smanjila unakrsna kontaminacija među putnicima i izolovao protok vazduha između putnika na prednjem i zadnjem delu vozila.

UVC sterilizacija se aktivira kada putnici napuste vozilo. Integrisana sanitarna UVC svetla pomažu u čišćenju životnog prostora od bakterija i virusa. Pored toga, u sedalnoj klupi i Smart Hub konzoli postoje pregrade za odlaganje i dezinfekciju ličnih stvari.

Snažne performanse sa dometom od preko 480 kilometara

 Zahvaljujući svojoj raznovrsnoj E-GMP platformi, SEVEN će moći da pruži izvanredan domet vožnje i ultra-brzo punjenje, pružajući iskustvo vožnje prilagođeno potrebama kupaca. U stvarnoj situaciji sa punjačem od 350 kW, SEVEN je sposoban da se napuni od 10 do 80% za oko 20 minuta. Koncept je takođe projektovan da postigne domet od preko 480 kilometara.

Nakon otkrivanja, Hyundai Motor je objavio video o pričama orijentisanim na životni stil koji prikazuje koncept korisničkog iskustva modela SEVEN i njegovih različitih uređaja u automobilu. Video se može pogledati na HyundaiWorldWide YouTube kanalu: http://worldwide.hyundai.com.

XCIENT kamion sa gorivnim ćelijama debituje na AutoMobility LA

 Novi Hyundai Motor XCIENT kamion sa gorivnim ćelijama za teške uslove rada biće premijerno prikazan na sajmu automobila u Severnoj Americi na AutoMobility LA. Hyundai se udružio na globalnom nivou kako bi postavio kamione XCIENT Fuel Cell za komercijalni transport, a 46 kamiona već se koriste u Švajcarskoj. Sada, Hyundai Motor proširuje svoje napore u Kaliforniji, pri čemu će najveća primena ovih vozila u SAD-u XCIENT biti vidljivo izložena na Hyundai štandu, sa tehnološkim stručnjacima koji će odgovarati na pitanja.

 IONIQ 5 debitovao na AutoMobility LA

 IONIQ 5 će takođe imati svoj debi na sajmu automobila u Severnoj Americi na AutoMobility LA. IONIQ 5 je Hyundai-ev potpuno novi, potpuno električni, CUV srednje veličine. Njegov dizajn istražuje nova iskustva moguća samo sa E-GMP. RWD verzija ima za cilj potpuno električni domet od 480 kilometara. Njegova unutrašnjost ima jedinstvene proporcije sa međuosovinskim rastojanjem od 3.000 mm i podiže nivo udobnosti i upotrebljivosti sa ravnim podom. Unutrašnjost takođe odražava Hyundai-evu posvećenost održivosti korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i boja inspirisanih prirodom na mnogim detaljima. IONIQ 5 takođe pruža mogućnost napajanje električnih uređaja (V2L), što pretvara vozilo u punjač na točkovima za napajanje različitih kompaktnih uređaja dok je vozilo u pokretu.

 

* Napomena: SEVEN je konceptno vozilo, a njegove specifikacije ne treba smatrati identičnim u odnosu na dolazeće proizvodne modele.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here