Veliki događaj za Hrvatsku kao i ceo region. Naime, Rimac Automobili su danas zvanično ujedinili snage sa Bugatti Automobiles u okviru novooformljene kompanije Bugatti Rimac d.o.o. Ugledni proizvođač sportskih automobila kompanija Porsche AG je inicirala i pružila jaku podršku ovom prijektu.

Mate Rimac, čovek koji je sasvim sam pre 10 godine započeo start-up iz garaže, sada je učinio da Hrvatska dobije svog ‘’jednoroga’’ u moćnoj svetskoj automobilskoj industriji.

Vizionarstvo i tehnička ekspertiza Rimca ujedinjena sa tradicijom dugom 110 godina i kvalitetom koji donosi Bugatti biće jedinstvena fuzija na svetskom tržištu. Iz Porsche-a smatraju da je ovo najbolji mogući spoj iskustva i znanja koja će u narednim godinama doneti bitne inovacije na globalno tržište.

Bugatti Rimac će biti u većinskom vlasništvu Rimac Group sa 55% učešća, sam Mate Rimac će zadržati učepće u Rimac Group sa 35%, Porsche 22%, Hyundai Motor Group 11% i drugi investitori 32%. Trenutno sedište Bugatti Rimac je nadomak Zagreba, ali je najavljen prelazak u moderni Rimac Campus vredan skoro četvrt milijarde koji će biti gotov 2023. U okviru nove kompanije Bugatti Rimac započinje rad sa 435 zaposlenih od kojih je 300 u Zagrebu, a 135 u Molscheim-u, Francuska. Rimac Group broji ukupno preko 1.300 ljudi na različitim lokacijama.

Mate Rimac smatra da će ovo bez sumnje biti ogroman uspeh i bitno poglavlje u životima i karijerama svih koji učestvuju u ovom velikom projektu. Takođe smatra da Bugatti Rimac imati vidljiv i trajan uticaj na svetsku automobilsku industriju razvojem i plasiranjem inovativnih tehnologija i vozila.

Prisetimo se spektakularnog eventa koji je ovog leta održan na prelepoj lokaciji u Dubrovniku kada je ozvaničena saradnja Rimca i Bugatti-ja. Definitivno događaj na koji kao organizatori manifestacije Ekomobilnost možemo da se ugledamo, a i da u izvesnoj meri zavidimo.

Mate, čestitamo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here