Od kada je predstavljena u junu, potpuno električni hiperautomobil Nevera proputovao je svet posetivši zvanične partnere Rimac Automobila i poznate međunarodne događaje. Nevera je stigla i na Dubai Expo koji se održava od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. U okviru „Hrvatskog paviljona“ predstaviće se među najnovijim svetskim rešenjima i inicijativama iz oblasti mobilnosti i održivosti.

World Expo svetske izložbe tokom svoje istorije duge 170 godina prikazale su neke od najznačajnijih i najrevolucionarnijih tehnoloških i inženjerskih kreacija ikada, počevši od prvog telefona do Ajfelovog tornja.

Potvrđujući poziciju lidera u tehnologiji električnih vozila i EV hiperautomobila, Mate Rimac, izvršni direktor i osnivač Rimac Automobila je ponosan što predstavlja svoju državu pred svetskom publikom u ime mnogih  vodećih umova i inovatora u zemlji i smatra da je velika privilegija da prikažu Neveru svetskoj publici na prestižnoj sceni  kao što je Expo.

A sada malo o ovom vanserijskom automobilu. Rimac Nevera predstavlja promenu postojeće paradigme u performansama, tehnologiji i dizajnu hiperautomobila. Ovaj potpuno električni model nove generacije otključao je neke nove dimenzije drumskog automobila, ono što je do skoro smatrano neostvarivim. Njegovih 1.914 hp (ks) proizvode četiri elektromotora koji ga pokreću od 0-100 km/h za samo 1,85 sekundi, a do 160 km/h za 4,3 sekunde. Nevera je nedavno proglašena za najbrži proizvodni automobil na svetu, prešavši četvrt milje (nešto preko 402 metra) za rekordnih 8,582 sekunde.

Nevera je, što sa ponosom ističu, dizajnirana, razvijena i proizvedena u kompaniji Rimac Automobili u Hrvatskoj, noseći ime koje odaje počast svojoj domovini i prirodi. Nevera je neočekivana mediteranska letnja oluja na obali Hrvatske. Baš kao i ta nepredvidiva prirodna pojava, Rimac Nevera u trenu može da se transformiše iz udobnog, sposobnog grand tourera u mašinu ultra  performansi.

Uživajmo u lepoti Nevere.

https://www.rimac-automobili.com/media/press-releases/rimac-nevera-represents-croatia-on-the-world-stage-at-expo-2020/?fbclid=IwAR31eZUbdiqzFQk3ZVSba-HPBAE_BBqvjIM57jzarUcCBV145a5wQzbPSfs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here